čtvrtek 10. července 2014

Tipy: SOS



1. Dávící reflex

Určitě se ti to už někdy stalo.U zubaře vám všechny ty nástroje strkají až do krku a vás "natahuje". Jak se  tohoto hrozného pocitu zbavit - nebo spíš,potlačit ho? Jednoduché. Prostě drž v levé pěsti palec.Pevně tiskni. U někoho pocit na zvracení zmizí,u někoho to funguje jen na chvilku. Už to zkoušíš,že?



2. Došel ti kompaktní pudr?

Zapomeneš na to, že ti tvůj pudr právě došel,obchody zavřené,nebo jsi časovém pressu...A šíleně se leskneš! Snažíš se štětcem  nasbírat poslední zrníčka...Ale nic nepomáhá. Tvou záchranou se může stát klasický "zásyp" pro miminka ať už s azulenem nebo bez. Určitě bych to vyzkoušela,tyto zásypy jsou tvořeny pro citlivou dětskou pokožku,takže by ti určitě neměly uškodit. Makeup zafixují,lesknout se nebudeš,jen musíš počítat s tím,že jsou tyto zásypy bílé barvy - můžeš smíchat se světlejším bronzerem nebo tmavším pudrem,nebo ho prostě nenanášet tolik,abys nebyla bílá jako stěna.
Ps.: Zásypy na nohy bych určitě neriskovala!


3. Oranžová jako mrkev

Opálení jako z reklamy - ale né vždy se povede.Hodně často se stává,že po nanesení samoopalovacího krému nacházíme po těle ošklivé fleky,protože jsme jej špatně nanesli. A nebo také po cca 5 ti dnech, kdy krém začne "slézat". Před nanesením samoopalovacího krému pokožku dostatečně hydratuj. Pak ji zbav nečistot,nech vysušit a aplikuj tenkou vrstvu samoopalovacího krému.Začínej vždy zespodu nahoru,minimalizuješ tak fleky,které vzniknou otisknutím kůže o sebe. Můžeš si pořídit i rukavice,aby jsi neměla mezi prsty skvrny. Pokud se ale fleky vytvoří,sundáš je dolů nejlépe citronovou šťávou. Drhni flíček a on by měl zmizet,poté místo omyj čistou vodou a hydratuj krémem.


4. Flekatá jako dalmatin

Obarvíš si vlasy a poté,co se pokocháš novou barvou zjistíš,že máš všude po rukou,krku a dekoltu flíčky! Co teď? Nejlepší rada je ta,že si máš na nekryté části kůže nanést silnější vrstvu mastného krému,pak by měli jít flíčky rychle dolů...Ale pokud už se tak stalo...Zkus to solvinou,alkoholem (vnější užití ,dámy!) a nebo prý také pomáhá popel z cigaret.


5. Bolestivé puchýře

Aby jsi protančila celou noc,musíš mít pohodlné boty,které nikde netlačí. Samozřejmě to tak skoro nikdy  žádná nemáme. Puchýř vzniká třením kůže o látkovou nebo plastovou plochu boty. Tření minimalizujeme oblečením silonek, pokud je to tedy ovšem možné. Když začneme cítit tlak a pálení,okamžitě na postižené místo dejte náplast - chyba je dávat si ji až když je pozdě - když už je puchýř hotový. Pak se zbytečně odírá a zanášíme si do něj infekci. A co s ním,když už se vytvoří? Někdo říká propíchnout,někdo nechat tak.Rozhodně ale tekutinu nevymačkávat! Puchýř se bude hojit dvakrát déle a bude více bolestivý.Mě osobně se osvědčila metoda křížkového stehu.Zní to děsně,já vím. Spočívá to v tom,že do puchýře velmi opatrně uděláme steh do kříže a konce nitě necháme ven - ty budou postupně odvádět tekutinu pryč.(vše samozřejmě vydezinfikované)Nechte tam niť přes noc nebo na pár hodin,udržujte místo v čistu a nenamáhejte ho. Touto metodou se bude puchýř lépe hojit,sice provedení vypadá drasticky,ale věřte ,že to pomáhalo už kdysi vojákům na dlouhých pochodech.






Žádné komentáře:

Okomentovat